tiistai 28. helmikuuta 2017

"Elinluovutus elävältä on Suomessa harvinaista. Maailmalla on toisin." - Sunnuntaisuomalainen 26.6.2017

Tällä hetkellä valtaosa munuaisen omaisluovutuksista tapahtuu sisarusten tai lapsen ja vanhempien välillä. On kuulemma harvinaista, että luovutuksia tapahtuu puolisoiden välillä kuten meillä. Tahtotilana on saada luovutusmahdollisuuksia laajennettua muillekin kuin lähiomaisille, joten meitä pyydettiin muutamaan lehtijuttuun mukaan kertomaan tilanteestamme. Edustamme luovutusnäkökulmasta tulevaisuuden luovuttaja- ja vastaanottajakandidaatteja siltä osin, että emme ole verisukulaisia.

Ensimmäinen lehtijuttu ilmestyi sunnuntaina 26.2.2017 Sunnuntaisuomalaisessa, joka on Savon Sanomien, Etelä-Suomen Sanomien, Keskisuomalaisen ja Karjalaisen sunnuntailiite. Aihe saikin paljon palstatilaa: kokonaiset 5 sivua. 
Kiitos jutun kirjoittajalle Terhi Säynäjärvelle mainiosti kirjoitetusta tekstistä sekä kuvaajalle Terhi Korhoselle hauskoista kuvaideoista. Enpä olisi uskonut, että masumme päätyvät sivun kokoisina lehteen :)

Jutun pääsee lukemaan kokonaisuudessaan joko painetusta sanomalehdestä tai verkkolehdestä, joka vaatii maksullisen lukuoikeuden. 

Mielellämme annoimme kasvomme julkisuuteen tärkeän asian puolesta. Toivotaan, että media kiinnostuisi ylipäänsä tästa aiheesta laajemminkin ja tärkeää sanomaa saataisiin levitettyä valtakunnallisesti - erityisesti päättäjille, jotka toivottavasti hyväksyvät uuden lakiesityksen elävän munuaisen luovutuksesta.

Tässä linkki lyhennettyyn versioon lehtijutusta: 

- Vaimo lahjoitti munuaisensa miehelleen: "Olen kiitollinen, että pystyin auttamaan"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti